NexusFi: Find Your Edge


Home Menu

 





StockSharp


Discussion in Platforms and Indicators

Updated
      Top Posters
    1. looks_one Jasonnator with 34 posts (23 thanks)
    2. looks_two stocksharp with 16 posts (7 thanks)
    3. looks_3 Big Mike with 13 posts (1 thanks)
    4. looks_4 mattz with 5 posts (3 thanks)
      Best Posters
    1. looks_one IQFeed James with 2 thanks per post
    2. looks_two Jasonnator with 0.7 thanks per post
    3. looks_3 mattz with 0.6 thanks per post
    4. looks_4 stocksharp with 0.4 thanks per post
    1. trending_up 35,530 views
    2. thumb_up 38 thanks given
    3. group 19 followers
    1. forum 82 posts
    2. attach_file 1 attachments




 
Search this Thread
  #11 (permalink)
 
Jasonnator's Avatar
 Jasonnator 
Denver, Colorado United States
 
Experience: Intermediate
Platform: NT8 + Custom
Broker: NT Brokerage, Kinetick, IQFeed, Interactive Brokers
Trading: ES
Posts: 159 since Dec 2014
Thanks Given: 40
Thanks Received: 166

StockSharp is currently being refactored so I'm haulting investigating until it is complete. Initially, there appears to be a lot of improvements in the way historical data is handled.

Started this thread Reply With Quote
Thanked by:

Can you help answer these questions
from other members on NexusFi?
Is there a way to simulate CONTINUOUS CONTRACT?
NinjaTrader
MC Advanced Simulated Trading.
MultiCharts
Bare bones, how the EUR/USD contract move?
Traders Hideout
What You Know vs How much you know about it
Traders Hideout
CosMik Z-TP Trading System
NinjaTrader
 
Best Threads (Most Thanked)
in the last 7 days on NexusFi
Vinny E-Mini & Algobox Review TRADE ROOM
83 thanks
GFIs1 1 DAX trade per day journal
45 thanks
Risk/reward above 1.0
21 thanks
What Do You Replace Positive Thing With
18 thanks
Big Mike in Ecuador
14 thanks
  #12 (permalink)
 
gregid's Avatar
 gregid 
Wrocław, Poland
 
Experience: Intermediate
Platform: NinjaTrader, Racket
Trading: Ockham's razor
Posts: 650 since Aug 2009
Thanks Given: 320
Thanks Received: 623


Jasonnator View Post
StockSharp is currently being refactored so I'm haulting investigating until it is complete. Initially, there appears to be a lot of improvements in the way historical data is handled.

Is there any expected timeline for the refactoring?

Reply With Quote
  #13 (permalink)
 
Jasonnator's Avatar
 Jasonnator 
Denver, Colorado United States
 
Experience: Intermediate
Platform: NT8 + Custom
Broker: NT Brokerage, Kinetick, IQFeed, Interactive Brokers
Trading: ES
Posts: 159 since Dec 2014
Thanks Given: 40
Thanks Received: 166


Next week-ish

Started this thread Reply With Quote
Thanked by:
  #14 (permalink)
 Zephio 
Singapore
 
Experience: Advanced
Platform: NinjaTrader
Trading: Forex
Posts: 4 since Aug 2011
Thanks Given: 2
Thanks Received: 0

Hi Jason, I am currently looking to get this to work as well. How did you rectify the Actipro Licensing issue? Thought there was an issue with the Licenses.licx file but am not sure how to fix it.

Reply With Quote
  #15 (permalink)
 
stocksharp's Avatar
 stocksharp 
Moscow, RU
 
Experience: Advanced
Platform: StockSharp
Trading: ES
Posts: 38 since Mar 2014
Thanks Given: 3
Thanks Received: 13


Jasonnator View Post
Next week-ish

Hi everyone!

Ok lets start to discuss there (instead of skype). I think BM forum is most suitable place for now.

Finished refactoring on last weekend. Just a few words about what actually was changed. S# had a thread-pool model based on some complex system. Now it is cutting out of the scope and may be configuralble.

S# is not an equalent of some popular systems like NT or MC (maybe changed in a future). First of all it is set of connectors that can be build on own tradying systems. At the second - it is a set of graphical components that also boost dev of own system. So Studio is not a major product. S#.API - is a major. S#.Data - is a second. S#.Studio - is a third.

So for now stablity of Studio I think was decreased from 60 to 40 % stability. Main tasks for Studio - is make it stability. There is a lot of compomnents that works fine in S#.API but absolutelly no works in Studio. Refactoring has one of target to get some stability with threading issues. Now there are still 2 major tasks: create a proper warm up strategies and create a joining historical data with a real-time.

Please help (all who was received instruction from me) to new one colloborators with build of sln. Including license issues.

Follow me on Twitter Reply With Quote
Thanked by:
  #16 (permalink)
 
Big Mike's Avatar
 Big Mike 
Manta, Ecuador
Site Administrator
Developer
Swing Trader
 
Experience: Advanced
Platform: Custom solution
Broker: IBKR
Trading: Stocks & Futures
Frequency: Every few days
Duration: Weeks
Posts: 50,530 since Jun 2009
Thanks Given: 33,278
Thanks Received: 101,766


stocksharp View Post
Hi everyone!

Since you are the vendor, please confirm:

a) StockSharp is open source
b) There are no premium services, no fee based options, and no money changes hands with customers

These both need to be true in order for you (as the vendor) to discuss your product on futures.io (formerly BMT). Otherwise, it is considered self-promotion which we do not allow.

Mike



Join the free Markets Chat beta: Real-time Trading Insights

We're here to help: just ask the community or contact our Help Desk

Quick Links: Change your Username or Register as a Vendor
Searching for trading reviews? Review this list
Lifetime Elite Membership: Sign-up for only $149 USD
Exclusive money saving offers from our Site Sponsors: Browse Offers
Report problems with the site: Using the NexusFi changelog thread
Follow me on Twitter Visit my NexusFi Trade Journal Reply With Quote
  #17 (permalink)
 
Jasonnator's Avatar
 Jasonnator 
Denver, Colorado United States
 
Experience: Intermediate
Platform: NT8 + Custom
Broker: NT Brokerage, Kinetick, IQFeed, Interactive Brokers
Trading: ES
Posts: 159 since Dec 2014
Thanks Given: 40
Thanks Received: 166


Jasonnator View Post
Now that I am able to get IQFeed data onto a chart, albeit in a small sample application, I moved back to the Studio project. Everything still compiles but I can't figure out why I only have one connector option, FIX

I thought looking at Studio/app.config would hold the answer but there are 18 connections listed there. Why is only the FIX connector making it into the SessionHoldersPanel.xaml/SessionHoldersPanel.xaml.cs???




I tried over the weekend to track down where the list of connectors gets populated and still can't figure it out. FIX is no longer in the drop down list after the most recent changes.

@Zephio Have you looked at this?

@stocksharp Thanks for jumping in here. I think this platform has a ton of potential and hopefully we can get more nexusfi.com (formerly BMT) developers digging through the source.

Started this thread Reply With Quote
  #18 (permalink)
 
stocksharp's Avatar
 stocksharp 
Moscow, RU
 
Experience: Advanced
Platform: StockSharp
Trading: ES
Posts: 38 since Mar 2014
Thanks Given: 3
Thanks Received: 13


Big Mike View Post
These both need to be true in order for you (as the vendor) to discuss your product on futures.io (formerly BMT).

True... I think it was the reason why topic started create that thread.


Big Mike View Post
Otherwise, it is considered self-promotion which we do not allow.

You mean to create a separate forum like it did other vendors? How much is it?

Follow me on Twitter Reply With Quote
  #19 (permalink)
 
stocksharp's Avatar
 stocksharp 
Moscow, RU
 
Experience: Advanced
Platform: StockSharp
Trading: ES
Posts: 38 since Mar 2014
Thanks Given: 3
Thanks Received: 13


Jasonnator View Post
I tried over the weekend to track down where the list of connectors gets populated and still can't figure it out. FIX is no longer in the drop down list after the most recent changes.

Jason i think bug in combo box population... For now FIX is useless for american trading cause FIX has a poor standard restrictions and should to have dialectic.

Studio at the first launch create a connection to our demo trading server. Server side works on FIX protocol.

Follow me on Twitter Reply With Quote
  #20 (permalink)
 
Jasonnator's Avatar
 Jasonnator 
Denver, Colorado United States
 
Experience: Intermediate
Platform: NT8 + Custom
Broker: NT Brokerage, Kinetick, IQFeed, Interactive Brokers
Trading: ES
Posts: 159 since Dec 2014
Thanks Given: 40
Thanks Received: 166


I knew it was a bug but finding it has proven difficult. I'm still learning how the APP is implemented in hydra and studio. My main objective is to get real time and historical data piped in then work on finding any other bugs. Getting the data in seems to be the biggest hurdle so far.

Started this thread Reply With Quote




Last Updated on January 16, 2024


© 2024 NexusFi™, s.a., All Rights Reserved.
Av Ricardo J. Alfaro, Century Tower, Panama City, Panama, Ph: +507 833-9432 (Panama and Intl), +1 888-312-3001 (USA and Canada)
All information is for educational use only and is not investment advice. There is a substantial risk of loss in trading commodity futures, stocks, options and foreign exchange products. Past performance is not indicative of future results.
About Us - Contact Us - Site Rules, Acceptable Use, and Terms and Conditions - Privacy Policy - Downloads - Top
no new posts