NexusFi: Find Your Edge


Home Menu

 





number of ticks in a bar/ms timestamp ?


Discussion in NinjaTrader

Updated
      Top Posters
    1. looks_one sam028 with 3 posts (0 thanks)
    2. looks_two Saroj with 2 posts (2 thanks)
    3. looks_3 RJay with 2 posts (2 thanks)
    4. looks_4 jcash with 2 posts (0 thanks)
      Best Posters
    1. looks_one RJay with 1 thanks per post
    2. looks_two Saroj with 1 thanks per post
    3. looks_3 Prtester with 1 thanks per post
    4. looks_4 DavidHP with 1 thanks per post
    1. trending_up 8,729 views
    2. thumb_up 8 thanks given
    3. group 4 followers
    1. forum 15 posts
    2. attach_file 1 attachments




 
Search this Thread

number of ticks in a bar/ms timestamp ?

  #11 (permalink)
 Prtester 
SE-Asia
 
Experience: Intermediate
Platform: NinjaTrader
Broker: Amp
Trading: ES
Posts: 151 since Jun 2009
Thanks Given: 66
Thanks Received: 124


jcash View Post
e.Time.ToString("HH:mm:ss:ffff") in OnMarketData is giving me NT's rounded timestamp:

Last Price: 641.3 Last Time: 12:56:04:0000

if you want more than seconds, ex milliseconds, you can't use NT Timestamp, you should make your own time for each incoming tick,

myticktime = DateTime.Now.Ticks;

then you need to convert it to the unit you will use.

Hope that help

Reply With Quote
Thanked by:

Can you help answer these questions
from other members on NexusFi?
Trade idea based off three indicators.
Traders Hideout
Strategy stop orders partially filled
EasyLanguage Programming
What broker to use for trading palladium futures
Commodities
Quantum physics & Trading dynamics
The Elite Circle
REcommedations for programming help
Sierra Chart
 
Best Threads (Most Thanked)
in the last 7 days on NexusFi
Just another trading journal: PA, Wyckoff & Trends
26 thanks
ApexTraderFunding.com experience and review
13 thanks
Trading with Intuition
12 thanks
EG Indicators
11 thanks
What is Markets Chat (markets.chat) real-time trading ro …
9 thanks
  #12 (permalink)
 
RJay's Avatar
 RJay 
Hartford, CT. USA
 
Experience: Intermediate
Platform: NinjaTrader
Broker: AMP/CQG, Kinetick
Trading: RTY
Posts: 683 since Jun 2009
Thanks Given: 759
Thanks Received: 787


jcash View Post
e.Time.ToString("HH:mm:ss:ffff") in OnMarketData is giving me NT's rounded timestamp:

Last Price: 641.3 Last Time: 12:56:04:0000


jcash,

I use my cpu to time stamp each incoming tick to the microsecond.

I use something like this:

private string format = "HH.mm:ss.ffffff";

Try using a period instead of a colon between "ss" and "ffff"

RJay

Reply With Quote
Thanked by:
  #13 (permalink)
 
RJay's Avatar
 RJay 
Hartford, CT. USA
 
Experience: Intermediate
Platform: NinjaTrader
Broker: AMP/CQG, Kinetick
Trading: RTY
Posts: 683 since Jun 2009
Thanks Given: 759
Thanks Received: 787


Has anyone cracked the Zen-Fire Micro time stamp access problem??



here are some links.



uint32_t zenfire::tick::tick_t::usec

https://zen-fire.com/docs/zenfire-1.0.11.0/html/0354ed40-8edc-8e8c-9ddb-e8d8cc1c7915.htm

https://zen-fire.com/docs/libzenfire-0.17.0/market__data__detailed_8cpp-example.html


Thanks,


RJay

Reply With Quote
  #14 (permalink)
 
ThatManFromTexas's Avatar
 ThatManFromTexas 
Houston,Tx
 
Experience: Advanced
Platform: NinjaTrader
Broker: Mirus Futures/Zen-Fire
Trading: TF
Posts: 2,265 since Feb 2010
Thanks Given: 1,206
Thanks Received: 4,355


RJay View Post
jcash,

I use my cpu to time stamp each incoming tick to the microsecond.

I use something like this:

private string format = "HH.mm:ss.ffffff";

Try using a period instead of a colon between "ss" and "ffff"

RJay

@RJay

Does that prevent NT changing tick bars after a chart refresh?

I use Zenfire. Today I refreshed a chart with Momentum bars and the bars changed significantly.

I was told DTN has their own timestamp with granularity more than a second . Does NT record that or round it off?

Sorry for the But bars changing during a session really bothers me.

I'm just a simple man trading a simple plan.

My daddy always said, "Every day above ground is a good day!"
Reply With Quote
  #15 (permalink)
 
ThatManFromTexas's Avatar
 ThatManFromTexas 
Houston,Tx
 
Experience: Advanced
Platform: NinjaTrader
Broker: Mirus Futures/Zen-Fire
Trading: TF
Posts: 2,265 since Feb 2010
Thanks Given: 1,206
Thanks Received: 4,355

Got part of my answer from NT support ....


NinjaTrader_Joydeep View Post
Hello ThatManFromTexas,
The highest granulation time frame which NinjaTrader currently offers is upto second. NinjaTrader will round it off to the second even if your data feed provides say milliseconds granularity. Our next major release however is expected to support higher granularity than seconds.


I'm just a simple man trading a simple plan.

My daddy always said, "Every day above ground is a good day!"
Reply With Quote
  #16 (permalink)
 eman 
Galveston ,TX
 
Experience: Intermediate
Platform: NT7
Broker: Zaner
Trading: Futures
Posts: 386 since Mar 2010
Thanks Given: 364
Thanks Received: 435

adding precision to the timestamp will solve so many issues with respect to historical/backtest ... looking forward to NT8!

cheers,
-e

Reply With Quote
Thanked by:




Last Updated on September 21, 2012


© 2024 NexusFi™, s.a., All Rights Reserved.
Av Ricardo J. Alfaro, Century Tower, Panama City, Panama, Ph: +507 833-9432 (Panama and Intl), +1 888-312-3001 (USA and Canada)
All information is for educational use only and is not investment advice. There is a substantial risk of loss in trading commodity futures, stocks, options and foreign exchange products. Past performance is not indicative of future results.
About Us - Contact Us - Site Rules, Acceptable Use, and Terms and Conditions - Privacy Policy - Downloads - Top
no new posts